63 kg halat fogtak a mai horgászversenyen

Horgászversenyt rendezett ma délelőtt a Lándor-tavi Horgászegyesület. A versenyen kb. 40-en neveztek, a szegvári tagokon kívül Szegedről, Hódmezővásárhelyről is érkeztek pecások. Csónakból és a partról is lehetett horgászni – az utóbbi időszakban a horgászegyesület nagyon jó stégeket épített a tó „zsilip” és a „nyárfás” részein. Sajnos az erősen szeles időjárás nem volt a legkedvezőbb, s ma délelőtt a halak sem voltak annyira éhesek, ezek ellenére összesen 63,226 kg halat fogtak ki a versenyzők, köztük pontyokat, kárászokat, amurokat, törpeharcsákat.

A legtöbb halat Gila Ferenc fogta, összesen 10,92 kg-ot, övé lett az első helyezés. A második helyezett Kocsis Lőrinc lett 7,68 kg összsúllyal, a harmadik pedig Mátrai János 6,565 kilogrammal. A legnagyobb halat Gila Ferenc fogta, egy 6,53 kg-os pontyot – övé lett a különdíj is.

A versenyzőket meghívta ebédre a horgászegyesület, a bográcsos dánszarvas pörköltet Orosz László és Czibulya Antal főzte.

Szegvár ősrégi tava a Lándor, 49 hektár az vízfelülete, a központtól kb. 4-5 km-re található, földúton jól megközelíthető. Gazdag állat- és növényvilága van, 2004 óta a tó és parti övezete a „NATÚRA 2000” besorolású, természetvédelmi oltalom alatt álló élőhely. A horgászbarátokat szívesen látja a Lándor-tavi Horgászegyesület, napi horgászjegyet lehet vásárolni a szegvári Almád Sörözőben, a Tiszai u. 1. sz. alatt.

Fotóalbumomba 70 fotót válogattam bele, a legtöbb kép a horgászversenyen készült, de beválogattam fotókat a Lándor környékéről és a falu határáról is.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
Czibulya AntalGila FerencHorgászversenyKocsiLőrincLándorLándor-tavi HorgászegyesületMátrai JánosOrosz László
Comments (0)
Add Comment